Boeken

Boeken

De magische pen

De magische pen

Mats heeft het moeilijk op school. Hij heeft dyslexie en schrijft veel fouten. Hij wordt hiermee gepest, niet enkel door zijn klasgenootjes, maar ook door de juf. Andreas en Daan zijn de grootste pestkoppen én de lievelingetjes van juf Flamboria. Gelukkig zijn er nog Lizzy, zijn beste vriendin, en meester Simon. Zij proberen Mats te helpen. Als Mats op een dag een pen krijgt die magische krachten blijkt te hebben, verandert zijn leven op school. De pen kan niet alleen foutloos schrijven, ze kan ook alles wat Mats opschrijft echt laten gebeuren. Zo zorgen Mats en Lizzy voor knotsgekke avonturen in de klas. Maar kunnen ze met de magische pen ook een eind maken aan alle pesterijen?

Het gelaarsde varkentje

HET GELAARSDE VARKENTJE

Heb je al eens ooit een varkentje ontmoet dat niet in de modder wil lopen? Of een schaap dat niet geschoren wil worden? Of een poes die steelt? Originele en grappige verhalen over dieren en hun eigenaardigheden, om voor te lezen of om zelf van te genieten. De verhalen zijn gebaseerd op waargebeurde stukjes uit de krant.

Een koekje van eigen deeg

EEN KOEKJE VAN EIGEN DEEG

Pestkop Katlijn heeft het gemunt op Bas, een jongen uit haar klas. Haar vriendinnen doen gewoon mee met de pesterijen, al vinden ze het niet allemaal leuk. Op een dag wordt Katlijn ontvoerd door een eigenaardig, oud mannetje. Marc de Belhamel (want zo heet het mannetje) verzint allerlei opdrachten, waarbij Katlijn avonturen beleeft en opkomt tegen onrecht. Zal ze daar iets uit leren? En wat gebeurt er in de klas als Katlijn er niet meer is? Een spannend en grappig boek met een mooie boodschap. Met een nawoord van Gie Deboutte, voorzitter Vlaams netwerk Kies Kleur tegen Pesten. Voor iedereen vanaf 10 jaar.

Fien is een vijfhoekje

FIEN IS EEN VIJFHOEKJE

Fien is een beetje anders dan de andere kinderen. Ze houdt van gaten in haar kleren, van alles rood te kleuren en van de eerste te zijn. Het borrelt in haar buik als de dingen niet gaan zoals zij het wil. Dan wordt Fien boos. Als Fien haar fiets verft, in de vinger van de tandarts bijt en zomaar voor een auto loopt, heeft mama het gehad. Waarom gedraagt Fien zich zo vreemd. Er moet iets gebeuren! Een grappig boek voor kinderen vanaf 7 jaar over een meisje met een autismespectrumstoornis. Met een nawoord van Autisme Centraal.

Weg met de juf

WEG MET DE JUF

Juf Emma is nieuw en heel onzeker. De klas van Kobe pest haar zo erg dat ze het na een paar weken opgeeft. De vreselijke juf Bep komt in Emma's plaats. Ze brult en scheldt en slaat erop los. En Kobe steekt ze gewoon in de kast. Door die akelige juf beseffen de kinderen dat juf Emma eigenlijk heel leuk was. Maar de juf is spoorloos. Samen met Sien gaat Kobe op zoek naar de verdwenen juf.

Samen op de vlucht

SAMEN OP DE VLUCHT

Fahraz en Ahmed zijn twee jongens uit Afganistan. In hun land heerst de taliban, een terreurgroep die iedereen doodt die in opstand komt. De jongens worden bedreigd en moeten vluchten. Ze laten elk hun familie achter en gaan mee met een mensensmokkelaar. Het wordt voor beiden een helse tocht vol hindernissen. Als ze elkaar onderweg tegenkomen, besluiten ze om elkaar te helpen. Maar de tocht is nog steeds verschrikkelijk zwaar en gevaarlijk. Lukt het hun om samen het veilige Europa te bereiken?

Het geheim van meester Daan

HET GEHEIM VAN MEESTER DAAN

Meester Daan heeft een geheim. Hij durft het tegen niemand te vertellen, maar het begint zwaar op hem te wegen. Liv en Willem merken dat de meester ongelukkig is. Misschien zoekt hij een liefje. Als ze meester Daan willen koppelen met juf Sofie, is er geen andere mogelijkheid dan de kinderen het geheim te vertellen. Ze zijn verbijsterd, maar zetten alles op alles om hun meester te helpen.

De rode ballon

DE RODE BALLON

Mama krijgt een baby en is heel blij. Sem vindt het niet zo leuk. Baby’s huilen en stinken naar poep. Ze houden mama’s de hele dag bezig. Het is vast fijner zonder een baby. Tenzij … het een jongetje is. Dan heeft Sem iemand om mee te voetballen! Sem vertelt iedereen die het horen wil dat hij een broertje krijgt. Maar dan loopt het mis. Sem krijgt een zusje, maar ze wordt dood geboren. Dat is vast zijn fout omdat hij gelogen heeft …

Een gevoelig en belangrijk boek dat kinderen en volwassenen kan helpen bij een rouwproces. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Het knipmes

HET KNIPMES

Joppe is de pleegzoon van Koen en Timon. Hij wil helemaal geen pleegpapa’s. Hij wil bij zijn eigen mama gaan wonen, maar die wil hem niet meer. Als Koen en Timon ook nog een pleegdochter in huis gaan opnemen, houdt Joppe het voor gezien. Hij reageert zich af op het schoolplein, op de huisraad, op zijn papa’s, maar vooral op zijn ‘zusje’. Maar het helpt hem niet. Misschien wordt het tijd om zijn knipmes tevoorschijn te halen … Een spannend verhaal over eenzaamheid, maar ook over de kracht van twee mannen die hun kinderen met de grootste zorg en liefde opvoeden.

Voor iedereen vanaf 10 jaar.